Saturday, January 29, 2011

Wet wet wet / Märkää

We took a shower again. Afterwards Boyd tried drying himself on a cardboard box, some pillows and finally a blanket. It is important to be dry, remember that kids!



Suihkuaika taas. Jälkeenpäin Boyd yritti kuivata itseään pahvilaatikkoon, tyynyihin ja lopulta vilttiin. Muistakaa lapset, kuivaaminen suihkun jälkeen on tärkeää!

Wednesday, January 19, 2011

Dog vids / Koiravideoita

Playing with food / Ruualla leikkimistä:



Favorite new toy, a fur tube with a plastic bottle inside to make noises. / Uusi suosikkilelu, karvaputkilo jossa on sisällä muovipullo josta lähtee kivaa rapinaa.

Sunday, January 16, 2011

Stripes / Raitoja

Eternity-project finally finished... I started these in February 2010, but plain stockinette was just soo boring. Toe-up with Cat Bordhi's Riverbed architecture with 4 row stripes. Me likes!

Yarn: Schoppel-Wolle Zauberball (rav) in colors Brombeeren and Schokocreme
Needles: 2 mm
Project in Ravelry



Ikuisuusprojekti valmistui vihdoin, näitä aloittelin jo 2010 helmikuussa, mutta sileä neule tappoi neuleilon. Varpaista ylöspäin Cat Bordhin Riverber-ohjeella neljän kerroksen raidoituksella. Tykkään!

Saturday, January 8, 2011

Of cats / Kissoista



If it is easy to get to, it is not a worthy place to nap.

Jos sinne on helppo päästä, se ei ole nokosten arvoinen paikka.

Saturday, January 1, 2011

SYTYCK yhteenveto

SYTYCK on nyt tanssittu loppuun ja sain projektini valmiiksi ja olen siihen hyvin tyytyväinen.

Haaste

Tanssilajiksi sain lattarit, eli "Seksikästä ja vartalonmyötäistä." No seksikkyydestä en tiedä, mutta vartalonmyötäistä ainakin tuli :D Olin ihastellut blogimaailmassa näkyneitä tunikoita jo hetken aikaa ja halusin lähteä yrittämään sellaista myös itselleni. Pidin Still Light -tunikasta, mutta se ei kokojensa puolesta ihan sopinut minulle saamallani neuletiheydellä ja halusin siitä istuvamman, joten otin varsinaiset vartalon ja hihojen silmukkaluvut sekä kavennukset The Tailored Sweater -metodin antamista luvuista. Ostin molemmat ohjeet haastetta varten.

Hollywood-viikot

Langaksi valikoitu Arwetta Classic (rav) merinosisältönsä, hintansa ja konepestävyytensä takia. Tilasin 8 kerää samaa värierää tunikaa varten ja varalla minulla oli vielä 3 kerää samaa väriä mutta eri värierää, jotka olin ostanut jo aiemmin.



Hollywood-viikkojen aikana tikuttelin harjoituspaidan TTS-metodilla, johon kokeilin myös pitsikuviota. Mietin kuviota tunikan keskelle, mutta en lopultakaan pitänyt sen ulkonäöstä ja tuo suunnitelma jäi toteuttamatta. Kainaloihin saakka käytin 3,5 mm puikkoja, loppuosaan 3 mm testatakseni tiheyttä. Paita kävi pesukoneen kautta kun testasin varsinaista pesunkestävyyttä.



Show

Puikoiksi valikoitui 3 mm metallipuikot (KnitPro) neuletiheydellä 44 krs / 31 s / 10 cm. Alku hieman takkusi lyhennettyjen kerrosten takia, mutta kolmas kerta toden sanoi ja tein lopullisen version ilman Still Lightin ohjeessa olevaa napinläpeä, suoraan aloittaen suljetulla neuleella. Joustinneuleissa käytin 3o, 1n mallikertaa. 2o, 2n jää minulla aina vähän ruman näköiseksi toisen oikean silmukan ollessa löysempi, joten tuo kolmen versio sopii minulle paremmin.



Kainaloihin tein lisäsilmukat hihoja varten TTS:n mukaisesti. Tein myös vartalo-osan valmiiksi ennen hihoja, koska en ollut ihan varma siitä, riittäisikö lanka samasta värierästä ja suunnittelin tekeväni hihoihin pidemmän joustimen, jossa voisin käyttää tarvittaessa eri värierää.





Molemmissa sivuissa on TTS:n mukaiset valesaumat ja kavennukset / lisäykset. Edessä on Still Lightin mukaiset lisäykset taskuille.



Hetken piti miettiä, tulivatko taskut juuri väärälle kohtaa, kun lantio on muutenkin levein kohtani, mutta annoin niiden sitten kuitenkin olla. En halunnut purkaa montaakymmentä senttiä ja halusin joka tapauksessa taskun nenäliinaa varten. Ihan hyvät noista tulivat.



Hihoissa meinasi alkaa turnauskunto loppua kun sileä vaan jatkui ja jatkui... Alkuperäinen suunnitelmani oli joka tapauksessa tehdä pitkät joustimet ja niistä tulikin sitten viisituumaiset.



Kahdeksan kerää riitti tunikaan niin, että taskupussit tein eri värierästä. Jotain pieniä nöttösiä jäi varsinaisista jäljelle, kun yritin sijoittaa langan vaihdot valesaumoihin, enkä jaksanut alkaa päättelemään miljoonaa langanpätkää, joten korkkasin uuden kerän taskuihin. Varsinainen paino jäi inasen alle 400 gramman.



Neulomisen aloitin 17.10. kun sallittua oli ja neule valmistui jouluaattona noin kolmen maissa sopivasti pidettäväksi jouluaattoillallisella.





Suunnittelin aluksi i-cord-kuvioita helmaan, mutta tykkään tästä kovasti näin ihan simppelinä versiona, joten jätin ne välistä. Pidetty on jo välipäivänä töissä ja kehujakin saatu asiakkailta, jotka eivät tienneet tunikan olleen itse tehty ;)

Kaikenkaikkiaan kiitän emoa haasteen järjestämisestä. En olisi varmasti saanut aikaiseksi aloittaa näin (muka) isotöistä työtä omin päin. Jälkikäteen olen onnellinen siitä, että valitsin malliksi pelkkää sileää neuletta sisältävän työn, koska pystyin tekemään neuletta myös töissä. Mitään monimutkaisempaa en olisi voinut tehdä, koska en olisi voinut seurata esimerkiksi pitsikaavioita. Tällaisenaan varsin mainio aivoton neule, vaikka meinasi lopussa alkaa sileä tulemaan korvista ulos. Välitöitä tein yhden pitsihuivin ja pari pientä koiran villapaitaa, joten nopeamminkin tunikan olisin saanut valmiiksi.