Tuesday, May 5, 2009

Vappu-Helsinki (only in Finnish)

Anoppikokelas tahtoi nähdä Helsinkiä, joten "palkkasi" minut matkaoppaaksi ja mukaan otettiin vielä turskan sisko. Viikonlopuksi valikoitui naisten työkiireiden takia vappu. Saavuimme torstai-iltana kauppojen sulkemisen jälkeen, joten illalla ei ollut muuta tekemistä kuin katsella vappuhullua kansaa - joka anoppikokelaan mielestä oli muuten todella hauskaa.

Reissun pääpaino oli nähtävyyksillä ja hyvällä ruualla. Itse en paljoakaan valokuvaillut, turskan sisko kun hoiti sen puolen, mutta tässä yksi otos, joka oli pakko ikuistaa ihan vain lautasen koon takia:

Kuvassa Ravintola Tornin Créme Brûlée -annos, oikealla alakulmassa kokoverrokiksi passini... Ja oli hyvää! :)

Lauantaina ehdin hiukan kiertää omilla asioillani, kun jätin naisväen koluamaan Espan putiikkeja. Tärkein pyhiinvaelluskohde oli tietysti Menita, josta tarttui matkaan lankaa:

Vanhan roosan väristä Kotiväkeä 3 kerää (aiemmin valittelin Novitan värikarttoja ja silloin totesin, että tuo olisi ehkä se ainoa kiva väri - niin olikin :), 3 kerää ale-bambua tiskirätteihin (keskellä), 2 kerää Wetterhoffin Silviaa ihanan hopeanharmaana ja yksi kerä Grignascon Bambi-vauvamerinoa.

Kotiväestä tulee ehkä jonkinmoinen kesätoppi, bambut menevät tiskirätteihin, Silviasta tulee huivi ja merinovilla on ystävän tulevan vauvan tamineisiin. Toim.huom. kaikille langoille on siis jo käyttö suunniteltuna ;)

Ikävin tuliainen olikin sitten karmea flunssa, joka iski sunnuntaina. Lieneekö tarttunut sikakännisiltä vapunjuhlijoilta sikaflunssa? Nenä ainakin punertaa kuin kärsä...

1 comment:

  1. Ahh! Crème brûlée on ehdoton lempijälkkärini, voittaa jopa suklaamoussen :)

    ReplyDelete