Sunday, August 1, 2010

A bit larger craft project - Hiukan isompi askarteluprojekti.

We have been moving house for a few weeks now, packing and unpacking, making a fence for the dog (about 70 meters long and 1.5 m high) and doing a joint craft-project with the Mr. called "The Panel Hell". Our new bedroom was from floor to ceiling untreated, age-discolored panel. As an added bonus, there were some lighter areas on the ceiling after some built-in closets.

Ollaan muutettu tässä pari viikkoa, pakattu ja purettu, rakennettu koiralle 70 metriä 1,5 metriä korkeaa aitaa ja harrastettu isännän kanssa pientä yhteistä askarteluprojektia työnimellä "Paneelihelvetti". Uusi makuuhuoneemme oli lattiasta kattoon paneloitu käsittelemättömällä mäntypaneelilla, joka oli ajanmittaan tummunut. Kaupan päälle katossa oli vielä vanhojen vaatekaappien jättämät vaaleammat jäljet.Work started by washing the walls and the ceiling and then applying two layers of branch lacquer (I don't know what this is really called in English, oksalakka in Finnish and kvistlakk in Norwegian) on the spots where the panel had branch marks on them and then gently sanding them rough and wiping the surface clean again. Then we applied on layer of basecoat. Basecoat was incredibly difficult to paint on, as the surface was rough and it took us total of two days to get all of it done. The worst bit was the wall panel with an incredibly annoying profile with 4 grooves in total, with 2 2mm wide and deep grooves that had to be done individually to get them done properly.

Työt aloitettiin pesemällä seinät ja katto, jonka jälkeen maalattiin oksankohdat kahteen kertaan oksalakalla, sen jälkeen kevyesti hiottiin pinta karkeaksi ja pyyhittiin pölystä. Seuraavaksi laitettiin kerros pohjamaalia. Pohjamaali oli aivan kamalaa levitettävää, koska pinta oli melko karkeaa ja meiltä meni kaksi päivää, että saatiin kaikki tehtyä. Pahinta oli seinäpaneelin profiili, jossa neljästä urasta kaksi oli 2 mm syviä ja leveitä ja ne piti käydä läpi aina erikseen.After the basecoat we painted the ceiling and the lists in gray-tinted white and the walls in grayish light blue, with two layers of each. This was much easier on top of the basecoat and the first layer took us 13 hours and the second a little less.

Pohjamaalin jälkeen maalattiin katto ja listat harmaaseen sävytetyllä valkoisella ja seinät harmahtavalla vaaleansinisellä, kaksi kerrosta kumpaakin. Varsinainen maalaus oli huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin pohjustuksen tekeminen, ensimmäiseen kerrokseen meni n. 13 tuntia ja toiseen vähemmän.Maaleina oli Jotunin Lady 15 sävyissä "Tusenogennatt" (katto + listat) ja "Aladdin" (seinät). Näitä tosin taitaa saada vain täältä Turskalandiasta.

5 comments:

 1. Waude!! Upeeta jälkeä!! ison homman ootte kyllä tehneet, mut kyl se kannattaa sit jälkikäteen kuitenkin aina!! =)

  ReplyDelete
 2. Wau! Huone näyttää heti raikkaammalta ja suuremmalta.

  ReplyDelete
 3. Upeaa!
  Meillä on edessä vielä paljon samanlaista urakkaa...

  ReplyDelete
 4. Huh, ei käy kateeksi... Mekin maalattiin kesälomalla n. 100 neliötä kattopaneelia, mutta sitä ei onneksi tarvinnut pohjustaa, vähän helpommalla päästiin.

  Tosi kaunis tuli teidän huoneesta! Kyllä se vaan niin on, että mäntypaneeli (ja kaikki mäntykalusteet) pitäisi lailla kieltää, on ne niin hirveitä ;-)

  ReplyDelete
 5. Kyllä kannatti äheltää, lopputulos on hyvä.

  ReplyDelete