Saturday, January 1, 2011

SYTYCK yhteenveto

SYTYCK on nyt tanssittu loppuun ja sain projektini valmiiksi ja olen siihen hyvin tyytyväinen.

Haaste

Tanssilajiksi sain lattarit, eli "Seksikästä ja vartalonmyötäistä." No seksikkyydestä en tiedä, mutta vartalonmyötäistä ainakin tuli :D Olin ihastellut blogimaailmassa näkyneitä tunikoita jo hetken aikaa ja halusin lähteä yrittämään sellaista myös itselleni. Pidin Still Light -tunikasta, mutta se ei kokojensa puolesta ihan sopinut minulle saamallani neuletiheydellä ja halusin siitä istuvamman, joten otin varsinaiset vartalon ja hihojen silmukkaluvut sekä kavennukset The Tailored Sweater -metodin antamista luvuista. Ostin molemmat ohjeet haastetta varten.

Hollywood-viikot

Langaksi valikoitu Arwetta Classic (rav) merinosisältönsä, hintansa ja konepestävyytensä takia. Tilasin 8 kerää samaa värierää tunikaa varten ja varalla minulla oli vielä 3 kerää samaa väriä mutta eri värierää, jotka olin ostanut jo aiemmin.Hollywood-viikkojen aikana tikuttelin harjoituspaidan TTS-metodilla, johon kokeilin myös pitsikuviota. Mietin kuviota tunikan keskelle, mutta en lopultakaan pitänyt sen ulkonäöstä ja tuo suunnitelma jäi toteuttamatta. Kainaloihin saakka käytin 3,5 mm puikkoja, loppuosaan 3 mm testatakseni tiheyttä. Paita kävi pesukoneen kautta kun testasin varsinaista pesunkestävyyttä.Show

Puikoiksi valikoitui 3 mm metallipuikot (KnitPro) neuletiheydellä 44 krs / 31 s / 10 cm. Alku hieman takkusi lyhennettyjen kerrosten takia, mutta kolmas kerta toden sanoi ja tein lopullisen version ilman Still Lightin ohjeessa olevaa napinläpeä, suoraan aloittaen suljetulla neuleella. Joustinneuleissa käytin 3o, 1n mallikertaa. 2o, 2n jää minulla aina vähän ruman näköiseksi toisen oikean silmukan ollessa löysempi, joten tuo kolmen versio sopii minulle paremmin.Kainaloihin tein lisäsilmukat hihoja varten TTS:n mukaisesti. Tein myös vartalo-osan valmiiksi ennen hihoja, koska en ollut ihan varma siitä, riittäisikö lanka samasta värierästä ja suunnittelin tekeväni hihoihin pidemmän joustimen, jossa voisin käyttää tarvittaessa eri värierää.

Molemmissa sivuissa on TTS:n mukaiset valesaumat ja kavennukset / lisäykset. Edessä on Still Lightin mukaiset lisäykset taskuille.Hetken piti miettiä, tulivatko taskut juuri väärälle kohtaa, kun lantio on muutenkin levein kohtani, mutta annoin niiden sitten kuitenkin olla. En halunnut purkaa montaakymmentä senttiä ja halusin joka tapauksessa taskun nenäliinaa varten. Ihan hyvät noista tulivat.Hihoissa meinasi alkaa turnauskunto loppua kun sileä vaan jatkui ja jatkui... Alkuperäinen suunnitelmani oli joka tapauksessa tehdä pitkät joustimet ja niistä tulikin sitten viisituumaiset.Kahdeksan kerää riitti tunikaan niin, että taskupussit tein eri värierästä. Jotain pieniä nöttösiä jäi varsinaisista jäljelle, kun yritin sijoittaa langan vaihdot valesaumoihin, enkä jaksanut alkaa päättelemään miljoonaa langanpätkää, joten korkkasin uuden kerän taskuihin. Varsinainen paino jäi inasen alle 400 gramman.Neulomisen aloitin 17.10. kun sallittua oli ja neule valmistui jouluaattona noin kolmen maissa sopivasti pidettäväksi jouluaattoillallisella.

Suunnittelin aluksi i-cord-kuvioita helmaan, mutta tykkään tästä kovasti näin ihan simppelinä versiona, joten jätin ne välistä. Pidetty on jo välipäivänä töissä ja kehujakin saatu asiakkailta, jotka eivät tienneet tunikan olleen itse tehty ;)

Kaikenkaikkiaan kiitän emoa haasteen järjestämisestä. En olisi varmasti saanut aikaiseksi aloittaa näin (muka) isotöistä työtä omin päin. Jälkikäteen olen onnellinen siitä, että valitsin malliksi pelkkää sileää neuletta sisältävän työn, koska pystyin tekemään neuletta myös töissä. Mitään monimutkaisempaa en olisi voinut tehdä, koska en olisi voinut seurata esimerkiksi pitsikaavioita. Tällaisenaan varsin mainio aivoton neule, vaikka meinasi lopussa alkaa sileä tulemaan korvista ulos. Välitöitä tein yhden pitsihuivin ja pari pientä koiran villapaitaa, joten nopeamminkin tunikan olisin saanut valmiiksi.

9 comments:

 1. Aivan mielettömän ihana! Olet taitava neuloja! :)

  ReplyDelete
 2. Huikean ihana! Taas näkee sen, että yksinkertainen on tyylikäs ja kaunis.

  ReplyDelete
 3. Oi, siitä tuli tosi ihana! Eikä noissa taskuissakaan ole mitään vikaa, hyvältä näyttää kokonaisuus! Istuu sulle hienosti!

  ReplyDelete
 4. THX :D

  Mäki tykkään sun tunikasta. Annoin jopa ääneni ;)

  ReplyDelete
 5. Kaunis ja hyvin istuva tunika!

  ReplyDelete
 6. Kaunis tunika! Ja olet neulonut tosi ahkerasti :)

  ReplyDelete