Friday, December 31, 2010

Another year passed / Yksi vuosi taas takana

2010 was a bit of an odd year for me... I started the year with a serious knitting hangover and didn't finish many projects during the first half. A few shawls and a few socks managed to find their way out of the needles and as the last project of the year - and the most successful at that - my Still Light modified by TTS tunic, which I love.

I learned to sew a bunad, which took most of my time until May, combined with my master's thesis. During the year we bought a house, moved and I graduated with a Master's degree in Science. After some disappointments I managed to get a job, thanks to a blog friend, nothing to do with my degree though. I think I've gotten my knitting mojo back, but now I spend most of my weeks at work or on the way to work (3 hours of commuting each day), so I cannot manage much more than simple patterns.

I also started driving again, after about 10 years pause. Still not quite comfortable with it, but I'm getting there. Not going to drive to Oslo to work though, not if it kills me (the driving prolly would...). Sleeping in the bus is quite nice.

The furry kids adjusted well to their new surroundings and love our yard. Suvi learned to hunt little cute furry things. Boyd suffered from mange during the summer and two days ago we had to take him to the vet because he started itching again. The mange is back apparently, so back to poisoning him monthly :/

I will turn 30 in a few weeks. Still waiting for the sky to fall down.

Happy 2011 for my readers!

2010 oli aika outo vuosi... Aloittelin pahalla neulekrapulalla, enkä ensimmäisen puolen vuoden aikana saanut oikeastaan mitään puikoilta. Muutama huivi ja parit sukat valmistuivat kesän aikana ja jälkeen, ja viimeisenä SYTYCK-projektini Still Light, josta pidempi postaus vuodenvaihteen jälkeen. Se on ihana!

Opettelin ompelemaan bunadin, johon meni suurin osa ajasta toukokuuhun saakka, samalla kun kirjoittelin diplomityötä. Kesällä valmistuin diplomi-insinööriksi, ostimme talon ja muutimme. Pettymysten jälkeen sain vahingossa töitä blogipuskaradion kautta, vaikkei sillä mitään tekemistä koulutukseni kanssa olekaan. Löysin kadonneen neulemojoni, mutta nyt vietän suurimman osan ajastani töissä tai matkalla töihin (3 tunnin työmatkat päivässä...), joten en pysty tekemään mitään kovin monimutkaista.

Opettelin ajamaan uudestaan lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. En vieläkään pidä ajamisesta, mutta pakkohan se on, kun asumme täällä maalla. Osloon en kyllä töihin aio alkaa ajaa, bussissa nukkuminen on paljon mukavampaa, vaikka joudunkin jatkoyhteyttä odottelemaan 20-30 minuuttia.

Karvalapset sopeutuivat hyvin uuteen ympäristöönsä ja rakastavat isoa pihaa. Suvi oppi metsästämään söpöjä pikkuotuksia. Boyd sai kesällä syyhypunkkitartunnan ja toissapäivänä jouduimme taas eläinlääkäriin kun se alkoi raapia itseään. Tartunta on uusinut ja taas pitää myrkytellä koiraa kuukauden välein.

Täytän parin viikon sisällä 30. Odotan yhä, milloin taivas putoaa niskaan.

Hyvää alkavaa vuotta lukijoilleni!

8 comments:

 1. Toivotan sinulle oikein hyvää tulevaa vuotta, paljon positiivisia tapahtumia ja max 30min työmatkaa.
  Onnittelut tulevasta rajapyykistä, se ei ole mikään maailmanloppu, mutta murkkuikä alkaa olla ohi ;))

  ReplyDelete
 2. Onnellista Uutta Vuotta koko perheelle!! =)

  yhteensattumia muuten meillä taas...mulla vaihtui sama vuosikymmen marraskuun lopulla... ;) eli siis tervetuloa kolmekymppisten joukkoon!!

  ReplyDelete
 3. Mä täytin sen 30 pari viikkoa sitten ja vaikkei taivas pudonnutkaan niskaan, niin kyllä sitä silti jollain tavalla nuoruus loppui. Siis ajatuksissa putkahtaa aina välillä mieleen, että nyt pitäis olla vastuullinen aikuinen, eikä enää leikkiä ja pitää hauskaa. Käytännössä käytökseni ei ole muuttunut.

  ReplyDelete
 4. Minä täytin viime vuonna 30. Pientä kriisin poikasta tuli, kun mietin mitä kolmeenkymppiin mennessä olin saavuttanut, tajusin etten juuri mitään ja siitähän se sitten lähti... Onneksi tässä vuoden aikana olen tajunnut että ei saavutuksen tarvitse liittyä koulutukseen tai työhön, se voi olla paljon muutakin :).
  Mutta yhä edelleen se harmittaa että minulla ei ole ollut vielä tähän mennessä kunnon työsuhdetta minnekään, olen vain opiskellut, useamman amistasoisen ammatin itselleni, aloilta jotka eivät työllistä! :O
  Tuntuu niin hassulta, onneksi tässä opiskelujen sivussa olen saanut kolme ihanaa lasta ja yhden mahtavan koiran :).
  Ihanaa alkavaa kolmekymppistä sinulle! ♥ Ei se taivas välttämättä putoa niskaan, ei se välttämättä tunnu miltään :) eikä tässä vielä olla edes lähellä keski-ikää!

  ReplyDelete
 5. Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta sinulle! Paljon on sinullakin muutoksia ollut elämässä lähiaikoina ja kriisi-ikäkin tulossa ;D Älä huoli, ei se taivas putoa...siitähän se elämä vasta alkaa ;D

  ReplyDelete
 6. Hyvää uutta vuotta! Kaikenlaista näyttää sinulle tapahtuneen vuoden aikana. Toivottavasti alkava vuosi tuo mukanaan lisää muutoksia - erityisesti niitä toivottuja. :)

  ReplyDelete
 7. Onnellista uutta vuotta! Paljon on ehtinyt taas vuodessa tapahtua; toivotaan, että uusi vuosi tuo mukanaan mukavia asioita!

  ReplyDelete