Friday, May 10, 2013

The Tailored Sweater method meets Elfe

Sometimes you find a pattern that you kinda like, but it doesn't fit you as it is. I liked the stripes on Elfe from the start, but a short sleeved pullover just doesn't fit my wardrobe. If it is warm enough for me to not wear long sleeves, it's too hot for a knitted garment. So, here's my TTS interpretation of Elfe

Joskus sitä löytää ohjeen, joka on muuten kiva, mutta jokin osa mättää. Tykästyin Elfen raidoitukseen heti, mutta lyhythihaisen villapaidan epäkäytännöllisyys ei houkuttanut. Jos on tarpeeksi lämmintä sille, että en kaipaa hihoja, on liian kuuma villavaatteille. Joten yhdistin Elfen raidoituksen Tuulian TTS-metodilla tehtyyn villatakkiin. 


The button band was a bit of a nightmare (note to self: PLAN beforehand next time), but in the end I managed all the buttons with equidistant spacing and added grosgrain ribbon sewed on the back. 

Nappilista oli aika painajainen (etukäteen suunnittelu on amatööreille...), mutta sain sitten kuitenkin lopulta napit tasavälein kiinni ja kangasnauhan ommeltua nappilistojen takapuolelle. 
Ravelry project. 
3,5 mm needles / puikot 
Wollmeise Pure Mäuseschwänzchen + Heavy Metal

No comments:

Post a Comment