Thursday, December 11, 2008

Postimaksuista (only in Finnish today)

Pääsin mukaan SNY 2009 kevät -kierrokselle, jee \o/

Osallistuisin niin kovin mielelläni myös noihin ulkomaisiin Secret Pal -vaihtoihin, mutta kun tämä Norjan postilaitoksen hinnoittelupolitiikka ei oikein suosi rinkejä, joissa vaaditaan seurantakoodi / rekisteröinti paketille. Viime kesän uudistuksen jälkeen kaikki B5-kuorta suurempi ja yli 2 senttiä paksu paketti ulkomaille kirjattuna maksaa 300 nok, eli valuuttakurssista hiukan riippuen 30-36 euroa, painosta riippumatta. Ja kirjattu kirje on siis ainoa tapa tässä maassa saada paketille rekisteröinti ja seurantakoodi.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että kallein tariffi Suomen postilla on 43,40 euroa, jolla voi lähettää 1,5-2 kilon painoisen paketin MINNE TAHANSA maailmaa KIRJATTUNA. Jos ajattelee tuollaista tavallista SNY-pakettia, paino tuskin ylittää 500g niin hinta on 6,10 egeä Eurooppaan ja 7 egeä muualle maailmaa. Että terveisiä vaan koto-Suomeen, jossa aina valitetaan postin hinnoista ;P Onnellisia ootte!

Ja flunssa pääsi hiipimään taloon, nenä valuu ja eilen särki joka paikkaa niin maan perusteellisesti. Kaupan päälle parina viime päivänä on ulkona ollut -10 tienoilla lämpötila, joten sisälläkin alkaa pikkuhiljaa viiletä. Aika kaivaa öljylämmitin esiin, taikka vaihtoehtoisesti viettää kaikki aika vessassa, jossa on lattialämmitys.

No comments:

Post a Comment