Thursday, September 23, 2010

SYTYCK Finland

Kai määki sit ku muutkin... Eli tyylilajeista :) Tyylilajien kuvaukset löydät SYTYCK Finland -blogista.

BAARIN TANSSILATTIA
En ole ihan uusi tekijä. Opin neulomaan ennen kuin menin kouluun :) Tässä kuvassa tosin virkataan, neulomiskuvia ei löytynyt... Luultavasti vuodelta -85, kuvassa ei valitettavasti ollut vuosilukua.BALETTI
Tässä se minun omin lajini - pitsihuivit, pitsineuleet, pitsisukat... Jopa pitsipöytäliinat! Rakastan kaaviokuvia ja niistä neulomista ja Post-It laput ovat paras apuvälineeni... Mallikuviotoistot merkkailen puuvillalankalenkeillä. Minusta on mahdottoman mielenkiintoista seurata, miten pitsikuvio muodostuu erilaisista silmukoista. Pitsihuiveja löytyy sen verran, ettei kaikkia ole vielä edes pidetty... Osa seuraavista on tehty lahjaksi.


BOLLYWOOD
Muuten neulon kuten normaalisti, mutta etusormeni on "väärin", eli se sojottaa suoraan ilmaan. En tiedä varmasti, mistä tämä on peräisin, mutta näin olen aina tehnyt. Lanka on vasemmassa kädessä, ja neulon oikealta vasemmalle.

BROADWAY
Pidän kirjoneuleesta varsinkin pienissä projekteissa, kuten esim. sukissa ja tumpuissa. Isompiakin projekteja on tullut tehtyä, tosin paksummista langoista.DISCO
Hrh. Inhosin JO SILLOIN Irenen neuleita :D Tämä ei ole ollenkaan mun alaani, toivottavasti emo on armollinen...

HEAVY METAL
Voin sanoa koskeneeni neulekoneeseen ja leikkineeni sellaisella lapsena, mutta koskaan en ole sellaisella neulonut, eikä siihen tällä hetkellä ole mahdollisuuttakaan. Toisaalta tämä neulomistapa ei minua houkuttele, se tuntuu oman tekemiseni "huijaamiselta".

HIP HOP
Yleensä minulla käy niin, että vaate on liian pieni... Se mallitilkku ja sitä rataa... Neulon aika tiukkaa, joten joudun usein tekemään kompromisseja ja muutoksia ohjeisiin puikkojen ja kerroslukujen osalta.

KANSANTANSSI
Tämä olisi ollut yksi vaihtoehto, rakastan palmikoita! Ennen kuin tutustuin pitsineuleisiin, palmikot olivat Se Juttu. Valitan seuraavien paitakuvien huonoa laatua, mutta ovat sen verran vuosikertaprojekteja, ettei parempia ole, kun laiska ei jaksa ottaa uusia...

Rogue-paitoja minulla on kaksi, joista tässä villa+vetskariversio:


Tässä joku ikivanha palmikkoprojekti:


Air:


Ja sitten uudempaa palmikkotuotantoa:
KOREOGRAFI
Sanotaanko niin, että olen wanna be -koreografi. Muutama ohje on Ravelryssa saatavilla, mutta yleensä ideat tulevat ja menevät ilman, että saan mitään paperille saakka.

LATTARIT
Yläpuolella esitelty rogue taisi olla ensimmäinen malli, jossa tutustuin kunnolla vartalomuotoiluihin ja ihastuin ikihyviksi - paitojen ei tarvinnutkaan olla sen N:llä alkavan firman laatikko-ohjeita! Valitettavasti saan tehtyä surkean vähän varsinaisia paitoja, kun olen niin jumittunut tuohon sukka-huivilinjaan tällä hetkellä.POPPING & LOCKING
Yäkyäkyäkyäkyäk saumoja! Ei kiitos :) Palapeitto on haaveissa, mutta siinäkin on ongelmana se, että kuka sen kokoaisi... Dominoneulontaa olen kyllä harjoitellut, kun siinähän niitä palasia ei erikseen ommella yhteen...

QUICK-STEP
Tämä oli toinen vahva ehdokas, RAKASTAN sukkia! Minulla on lähes aina kylmät varpaat ja talvella villasukat ovat vakiovaruste päivin ja öin. Kärkialoitukset, magic-loop, 2 kerralla, siinä minun lempisukkareseptini. Sukkakirjoja löytyy myös vino pino, suurimpana suosikkina Cat Bordhin New Pathways for Sock Knitters.

ROBOTTITANSSI
Matematiikka liittyy kyllä minulla vahvasti neulomiseen, mutta ei ole itsetarkoitus.

SATUBALETTI
Satunnaisesti teen tuttavien lapsille lähinnä tilauksesta, ja lasten neuleet ovat siitä ilahduttavia, että ne valmistuvat suht nopeasti.

STREET
Tämäkin sopisi minulle siinä mielessä, että ohjeisiin teen usein muutoksia oman mielen mukaan. Toisaalta harvemmin neulon ihan täysin ilman mitään ohjetta, lähinnä siksi, että insinööriluonteeni on niin täydellisyydenhakuinen, että hermo menisi alusta asti rukatessa.

TANGO
Omaan kyllä varmat askeleet, mutta yleensä sävellän jotain muuta ja tiheyskin harvemmiten menee ihan just kohdilleen :)

VALSSI JA FOXTROT
Hallitsen tekniikoita, mutta en ole niin kovin perehtynyt taustalla oleviin perinteisiin. Olen kyllä neulonut kauan ja mielelläni opetan uusille neulojille niksejä.

4 comments:

 1. Mitkä taidonnäytteet!!! Taitava olet!

  ReplyDelete
 2. Hienoja töitä! Aivan erityisesti ihailin pitsineuleita. Kauanko sinulla menee niiden tekemiseen aikaa?

  ReplyDelete
 3. Voi hyvänen aika :)! Sinulla on tosissaan ikävä käsitöiden pariin! Upeita ovat, kaikki. Täällä suunnalla ei ymmärretä (lue = ei osata) tällaista taituruutta ollenkaan. Kadehdittavaa :) !

  ReplyDelete
 4. Hei! Mulla sojottaa etusormi kanssa! Ihanaa etten olekaan ainoa.

  ReplyDelete