Wednesday, October 6, 2010

Hyvä päivä

Sorry English-speaking folks, this post is again partly about So You Think You Can Knit Finland - challenge, so it is in Finnish again. If there is someone there who objects to these posts, comment and I'll start translating them too :)

Sain tänään töitä. Ihan yhtäkkiä ja yllättäen, ja suuri kiitos Norjalaisen päiväkirjan Helille, jonka suunnasta puskaradio vapaasta työpaikasta kertoi... Aloitan 18. lokakuuta Pertti Palmrothin myymälässä Oslon keskustassa. Suomalaiset työkaverit ovat asia, jota en ollut edes uskaltanut toivoa, unelmoida kyllä. Tätä paremmin asiat eivät voisi olla - paitsi tietysti jos kyseessä olisi ollut suomalaisomisteinen lankaputiikki ;)

Oslossa siis tuli käytyä, alunperin ihan muissa aikeissa. Katsastin Mauds Garnin Storgatan 13:sta, joka oli kyllä vähän pettymys. Tai no, mä kun luulin, että siellä olisi ehkä voinut olla jotain muutakin kuin mitä nettisivuilla mainostettiin. Kauhea kun musta on tullut lankasnobi :/ Ei sieltä löytynyt mitään kivaa yksiväristä (Royalista kun on jo huonoja kokemuksia, nyppyyntyy ja nylon nousee esiin) SYTYCK-projektiin, joten palaamme suunnitelmaan B (suunnitelma A:han oli kaivaa varastoja): tilaan lisää Arwettaa 123knit.comista. Minulla on jo kolme kerää Red Clover -sävyä, ja tullirajoja hipoen pystyn tilaamaan 8 kerää lisää. Siitä pitäisi jo hyvinkin tulla pitkähihainen tunika. Käytän nuo olemassa olevat kolme kerää sitten vasta viimeiseksi jos värierissä tulee heittoa.

Testipaita selvisi kunnialla pesukonepesusta, joten Arwetta on senkin suhteen hyväksytty projektilangaksi. Etumuksen kuvio sen sijaan ei miellyttänytkään lopulta silmää, joten se unohdetaan. Nyt mielessä pyörii helmaan i-cordista ja neulotuista lehdistä tehty kiemura. Saa nähdä, mitä lopulta tulee uunista ulos :P Tässä testipaita pestynä ja pingotettuna:

Väiski haluaa kaikille mahdollisille tyttökaneille todeta, että paidan väristä huolimatta hän on miespuolinen kani. Ja lähettää samalla Brunolle terveisiä ;)

Ps. Päivää tasapainottamaan koira kävi asioillaan kodinhoitohuoneen lattialla, koska ulos kakkiminen vesisateella on inhaa. Suvi sen sijaan jatkoi perheen naisten tämänpäiväistä onnea ja sai kiinni hiiren.

9 comments:

 1. Vielä kerran onnea uuteen työhön! Tämä on ilmeisestikin perfect match :)

  ReplyDelete
 2. Onnea työpaikan johdosta. Ei taida olla ihan helppoa saada töitä vieraskielisenä.

  ReplyDelete
 3. Loistohomma, että sait töitä!

  ReplyDelete
 4. Onnea työpaikasta ja tuo mallipaita on varsin söpö! Ilmeisesti TTS on suht helposti omaksuttavista pelkästä aineistostakin, ilman Tuulian pitämää kurssia. Olen harkinnut sen ostamista, mutta aina on jäänyt.

  ReplyDelete
 5. Onnea täältäkin uuteen työhön.

  ReplyDelete
 6. Tulin vastavierailulle ja nyt ymmärrän asiantuntevat lausunnot pitsihanskoista. Täällähän on oikeen neulonnan ja muitten käsityöläistaitojen neuvonta- asema.Onnea työsi johdosta.

  ReplyDelete
 7. Onneksi olkoon työpaikasta! Toivottavasti sattuisi vielä olemaan hyvä henki työporukan kesken! Lankahifistely on kyllä semmonen laji, ettei siitä taida olla paluuta... ;-)

  ReplyDelete
 8. Onnea työpaikan johdosta!!! Kuulostaa kivalta työpaikalta - toivottavasti se myös osoittautuu sellaiseksi =)

  ReplyDelete