Sunday, October 24, 2010

Still Light TTS SYTYCK WTF RTFM...

English recap: this is So You Think You Can Knit Finland -post again - I am knitting Still Light tunic and modificating the stitch count to match my own measurements with The Tailored Sweater-method. The yarn is Filcolana Arwetta Classic (rav) with 3 mm needles.

Olipas vaikea saada neuleesta kunnon kuvaa. Kolmesta sessiosta sain vihdoin viimeiseen miehen kameran taakse ja tarkennuskin onnistui - kaukolaukaisijalla se meni aina hutiin, kun valaistustaso on mitä on tähän aikaan vuodesta.Tämmöistä on siis puikoilla. Still Light, mutta modattuna niin, että silmukkaluvut hihoihin ja vartaloon tulivat The Tailored Sweater -metodin mukaan (lanka Filcolana Arwetta Classic (rav), puikot 3 mm). Tässä toivottavasti siis yhdistyvät lattarit (vartalonmukaisuus) ja sitten vielä robottitanssikin kun pitää vähän silmukoita laskeskella :)

Aloituksesta kolmas kerta toden sanoi: aloitin ensin suljettuna neuleena ilman Still Lightin ohjeessa olevaa takahalkiota / napinläpeä kauluksessa. Jotenkin meni aivot solmuun siinä vaiheessa, kun piti tehdä lyhennettyjä kerroksia, ja tulin siihen tulokseen, että yksi lisäyskerros tulisi ilman välikerrosta -> purkuun. Toista kertaa aloitin sitten halkiolla ja yhä edelleen tuntui siltä, että yksi lisäyskerros tulisi ilman välikerrosta -> taas purkuun. Sitten otin kynän kauniiseen käteen ja piirsin, miten lyhennetyt kerrokset menevät (tämän kuvan taidan jättää liittämättä, siitä kun periaatteessa saa irti tuon ohjeen miten se menee kun merkkasin silmukkaluvut ja kaikki) ja sain vihdoin ne lisäyksetkin mätsäämään, piti vain tehdä ne kerran nurjalta. Eli siis kolmannen kerran aloitin taas suljettuna, ja nyt olen neulonut kokonaisen kerän verran ja päässyt kainaloihin.

Tein TTS:n mukaiset lisäsilmukat kainaloihin - tätähän Still Lightissa ei ole. Yhdestä raglanpaidasta minulla on sen verran kokemusta, että se on kainaloista vähän tiukka ilman tuota erillistä saumaa. Nyt mietin vielä, että onko tuo yläosa vähän liian löysä, mutta siitä ei kait saa oikein kunnon mielikuvaa ennen kuin olen neulonut vähän pidemmälle. Taidan ensin tikuttaa hetken matkaa hihaa, jotta näen, onko siinä silmukkamäärä ok. Tokihan se on TTS:n mukaan laskettu, mutta suomalainen kun ei usko ennen kuin näkee :D

5 comments:

 1. Mulla meni aivot solmuun ihan muuten vaan. :P Mutta ihan hieno tuosta näyttäis tulevan..

  ReplyDelete
 2. Still Light on kyllä ihana malli. Jännä nähdä, miten tuo etenee. :)

  ReplyDelete
 3. Täysin maallikko ihmettelee tuota "väärään suuntaan", ylhäältä alas etenemistä. Onko siinä jotain erityisiä etuja alhaalta ylös -tapaan nähden vai onko vain makuasia, mistä tyylistä tykkää?

  ReplyDelete
 4. Heli: neuletta on helpompi koittaa päälle ja silmukkalukua korjata, sekä tällä konstilla voi neuloa huoletta kaiken langan loppuun, eikä tarvitse miettiä, että vieläkö niistä tulee kaulus / hiha / jotain.

  ReplyDelete
 5. Juuh, melko hauskaa ettei ne korvakarvat ole mihinkään hävinnyt vaikka kissa on kasvanut :) Yhtä komeat ne on vieläkin.

  ReplyDelete