Tuesday, July 21, 2009

Pet peeve / Superärsytys!

One REALLY annoying thing I've noticed recently while bloghopping / commenting, is a new word verification version some people use in their blogs:

it forces you to preview your comment even though you click on "Post now", requires a word input AND does not accept pressing the enter-key when the cursor is at the word verification field.

Safe to say this really takes out fun from commenting. A few times I've realized a comment I made never got through, cause I had already navigated away from the page after the first click, not realizing the stupid thing went to preview and wv.

Please people, check how your blogger behaves when taking in comments. Word verification is from the devil.

Viime aikoina kommentoidessa ihmisten blogeihin olen huomannut todella ärsyttävän trendin sanavahvistus-käytännössä: joissain blogeissa on käytössä tapa, joka vaatii esikatselun, vaikka itse klikkaisikin suoraan "lähetä". Sanavahvistus ei myöskään suostu hyväksymään enter-painallusta jos kursori on sanakentässä, joka entisestään hidastaa koko toimintoa.

Menee hauskuus kommentoinnista, kun huomaa että pari kommenttia, joiden luuli menneen perille, eivät koskaan menneetkään, kun ehtisin jo pois sivulta, vaikka olinkin vasta "preview" ja sanavahvistusvaiheessa.

Olkaa kilttejä immeiset ja tarkistakaa miten oma bloggerinne toimii kommentteja vastaanottaessa. Sanavahvistus on saatanasta.

4 comments:

 1. Hih, olen samaa mieltä sanavahvistuksesta! Jo ihan senkin takia, etten aina välttämättä edes erota kaikkia kirjaimia ja sitten tulee kai kirjoiteltua ihan mitä vaan, eikä malta jäädä odottamaan menikö kommentointi perille vai ei! Ja tähän olisi tietysti yksi helpotus pistää rillit päähän, joita en siis välttämättä vielä tarvitsisi käyttää, mutta tarkassa työssä kyllä!

  ReplyDelete
 2. Sanavahvistus sinänsä ei minua ärsytä (paitsi se mikä oli ennen vuodatuksessa), mutta just toi kommentointiruutu bloggerissa, missä on esikatselu systeemi. Se ei ole vielä kertaakaan suostunut lähettämään minun kommenttiani ensimmäisellä kerralla. Aina vähintään kaksi yritystä. Raivostuttavaa.

  ReplyDelete
 3. Hi,
  Could you email your address to a passionforpapertrey@yahoo.co.uk so I can send the piece of cake out to you?

  Hugs,
  Steph x

  ReplyDelete
 4. I totally agree Nunt!!!!grrrrrrrrrrr!
  Although I doubt if our dislike of the word verification will change anything, try to have a great day:)
  hugs
  Risa:)

  ReplyDelete